“Vraćala sam se kući neku večer s busem”

“Prije neko veče ja u autobusu, iza mene sjede neki momci, migranti.

Ja tati inače uvijek pošaljem poruku da me sačeka na stanici ako se baš kasno vraćam. Izlazim ja na stanicu, tate nema, a za mnom izlaze ta 3 momka.

Krenem ja lagano ka zgradi, tata se ne javlja na telefon, toliko sam se uplašila jer su i oni krenuli za mnom i doviknuli mi nešto.

Samo što nisam počela da plačem od straha, vidim tata ide ka meni. Toliko mi je lakše bilo, tata stao da me zagrli, vidio migrante i oni se samo okrenuli i otišli u suprotnom smjeru.

Kad sam pričala ovo drugaricama, rekli su mi da sam rasista, što sam odmah pomislila da će nešto da mi urade itd. Pa pratili su me a i koliko puta sam čula da širom Evrope napadaju djevojke, nije mi svejedno, doduše isto bih se toliko uplašila da me 3 momka prate i da nisu migranti.

Al eto ja sam rasista jer mi nije svejedno da me neko prati, a prije mjesec dana dedu su mi migranti ispred zgrade istukli i opljačkali.”

Leave a Reply

Zabava

‘Napravio sam djevojci palačinke’

Napravio sam djevojci palačinke, namazao ih eurokremom, plazmom, isjekao banane, stavio sa strane sladoled i donio joj u krilo, a ona mi je rekla da ne voli palačinke ako nisu sa nutelom i da ne može da jede. Bacio sam tanjir sa palačinkom u đubre, izašao iz svog stana, poslao joj poruku da zaključa stan […]

Read More
Zabava

POUČNA PRIČA: Sve sam dala djeci, a zauzvrat sam dobila…

Kakav odnos imate sa svojim roditeljima? Da li im pomažete i koliko? O ovom pitanju počeli smo da razmišljamo nakon što smo pronašli poražavajuću ispovijest jedne penzionerke, majke dvoje djece dobrostojećeg finansijskog stanja…  “Imam odraslog sina i ćerku. Muž i ja smo im u svemu pomagali, od učenja do kupovine kuće i čuvanja njihove djece. […]

Read More
Zabava

Priča o profesoru koji je suprugu ostavio preko poruke

Profesor matematike ostavio poruku svojoj ženi: “Draga ženo, Sigurno shvaćaš da su ti 54 godine, ja imam određene potrebe koje ti jednostavno više ne možeš kvalitetno i u potpunosti zadovoljiti. Sa svake druge strane gledano naš brak je skladan, zadovoljan sam s tobom kao ženom i doista se iskreno nadam da te ova poruka neće […]

Read More