Djevojka mog muža stalno dolazi u našu kuću: Bila sam sretna zbog njega, ali imamo dogovr

Elizabet je djevojka mog muža. Prije godinu dana je muž počeo da se zabavlja sa njom i od tada ona je moja najbolja drugarica. Nikad nisam bila za monogamiju i sve moje veze bile su “otvorene”.

Kada sam upoznala svog muža, on je odmah znao da nisam osoba za brak u dvoje. Vjenčali smo se nakon pola godine od upoznavanja, a kliknuli smo odmah. Znala sam da ću sa njim imati dobar život.

U početku navikavali smo se na brak, a pošto smo odmah dobili dete i na ulogu roditelja. Dogovorili smo se da ćemo biti “samo nas dvoje” dok se dobro upoznamo i dok ostvarimo jaku vezu.

S vremena na vrijeme, on ili ja bismo našli neku kratkotrajnu vezu dok smo bili na odmoru, ali ni jedno od nas nije imalo živaca za dugotrajnu vezu sa nekim drugim.

Nakon par godina dobili smo i drugo dete i jednostavno nismo imali energije za “vezu sa strane”.

Moj muž je jedna dušica koja stalno pokazuje koliko me voli, a ja sam sebičnjak kojem treba tona vremena samo za sebe. Ali, takvi kakvi smo – nas dvoje super funkcionišemo.

A onda, prije godinu dana, moj muž upoznaje Elizabet preko Tindera, a ja sam bila stvarno uzbuđena zbog njihovog prvog sastanka.

Možda je nezamislivo ovo što ću reći, ali ja sam stvarno bila sretna zbog njega.

Iako se stvarno volimo i brinemo jedno o drugom, često ne možemo da ugodimo jedno drugom onako kako bi trebalo. To što se on viđa sa nekim, jednostavno mi nije bio problem. Samo sam htjela da bude sretan.

I na kraju sam i ja upoznala Elizabet. Prema onome što mi je suprug pričao o njoj, već sam znala da će mi se dopasti. Moj muž stvarno ima dobar ukus za žene. Elizabet je veoma slična meni: glasna je i voli šalu. Ona zna u kakvoj je vezi i ako joj kažem da mi treba moj muž, ona se bez pogovora povuče.

Tokom ove godine Elizabet mi je postala kao sestra. Nas dvije nemamo romantičnu vezu. Ona spava samo sa mojim suprugom. Djeca su je upoznala i znaju da je ona tatina djevojka. Ipak, kad su djeca kod kuće, njih dvoje nemaju odnose u kući.

Ako se pitate da li sam ljubomorna: da, jesam ponekad. Ali, dobro je i kada moj suprug i ja izlazimo u grad, Elizabet tada čuva djecu.

Funkcionišemo kao i svaka druga porodica.

Poligamija je teška i zahteva mnogo planiranja, ali kod nas za sada sve dobro funkcioniše.

Leave a Reply

Zdravlje

‘Radim u dosta skupom butiku’

Radim u dosta skupom butiku. Danima sam gledala u jednu haljinu koju sebi ne mogu da priuštim i odlučila da je na kraju smene probam. Međutim, ušla je starija gospođa i zatekla me pred ogledalom, bilo mi je jako neprijatno pa sam odmah skinula haljinu. Kada sam izašla iz kabine, gospođa je na kasi rekla […]

Read More
Zdravlje

POUČNA PRIČA: Sve stvari imaju svog vlasnika

Sve stvari imaju svog vlasnika. Jučer sam sa obitelji otišao u katedralu i tamo je moja kćerka zatekla novčanik sa novcem koji je bio na stepenicama ulaza, u kojem se nalazilo oko 400 dolara. Vidjevši da se moja kćerka raduje rekavši: ‘Vidi tata’, ja sam joj na to rekao da novčanik čeka nekog da dođe […]

Read More
Zdravlje

MUŽ JE ZAPEO DA NAM SE KĆERKA ZOVE AMINA: Bilo mi je sumnjivo pa da pitala svekrvu, KAD MI JE OVO NAPISALA DOŠLO MI DA SE RAZVEDEM

MUŽ JE ZAPEO DA NAM SE KĆERKA ZOVE AMINABilo mi je sumnjivo pa da pitala svekrvu, KAD MI JE OVO NAPISALA PROBLIJEDILA SAM, DOŠLO MI DA SE RAZVEDEM CIJELI CHAT

Read More